RBK-legenden inspirerte idrettslederne

Publisert av Ingeborg Sætrom den 12.01.21.

RBK-legenden inspirerte idrettslederne.

Fra opdalingen.no

Mandag inviterte Lions Club Oppdal Kjerringrokk til motivasjonsforedrag med tidligere Rosenborg-spiller Gøran Sørloth i kinosalen ved Oppdal kulturhus.

Ragnhild Rise introduserte foredraget, ved å fortelle om Lions-programmet «Mitt valg», som er et undervisningsopplegg for barnehagepersonell og lærere i Oppdal. «Mitt Valg» beskrives som et holdningsskapende program som bidrar til å gi den oppvoksende slekt positiv selvfølelse og gode holdninger.

- Å lære barn og unge å ta gode valg i avgjørende øyeblikk, det er det dette handler om. «Mitt valg» er et øvingsprogram, hvor vi lærer barn og unge å sette grenser, sier Rise.

Eggen, Mini og utlandet

En som har jobbet mye med både ungdom og voksne som har kommet på skråplanet, er Gøran Sørloth. Han dro tråder fra sin egen fotballkarriere og opplevelser med Nils Arne Eggen, Jahn Ivar «Mini» Jacobsen og andre Rosenborg-profiler, lagånden og den verbale sjargongen i RBK, mangelen på lagånd i utlandet og fra tiden han jobbet hos Trondhjems Mekaniske Værksted (TMV) - hvor han for første gang fikk se narkotikamisbruk på nært hold.

- TMV var en god arbeidsplass. Det jeg husker godt fra den tida, var at vi hadde et akan-utvalg på arbeidsplassen som var veldig til stede for å hjelpe folk, i stedet for å fordømme og plassere bort de som sleit. Det gagnet ganske mange på TMV. Det satte spor at vi brydde oss om deg, selv om du hadde problemer. Tiden i TMV var en utrolig fin balast å ta med seg i forhold til å bygge lag.

På skråplanet

Han trakk også fram den fenomenale jobben Rosenborg gjør for å hjelpe trøndere som har kommet på skråplanet.

Sørloth viste seg å være en karismatisk og engasjerende foredragsholder. Han engasjerte publikum, som blant annet besto av Lions-medlemmer og representanter fra idretten i bygda, ved hjelp av både innlevelse og humor.

Leder i Oppdal IL, Christin Gulaker Gjønnes, og leder i fotballgruppa, Inge Lauritzen, var riktig så fornøyd med foredraget.

- Det var artig å høre historier fra fotball-livet til Gøran Sørloth. Det kom flere historier som jeg ikke kjente til fra før, sier Lauritzen.

- Bygge på det positive

Det meste Sørloth snakket om er for så vidt godt kjent for de som driver med lagbygging, men Gjønnes og Lauritzen synes det er godt å få en oppfriskning en gang iblant.

- Sørloth poengterer viktigheten av at alle blir sett og føler at de hører til i gruppa. Det å bygge på det som er positiv, framfor å ha fokus på det negative, sier Gjønnes.

President i Lions Oppdal kjerringrokk Ingrid Grøtte Johansson i Lions mener foredraget var nyttig for de som driver med lagarbeid.

- Det handler om å framsnakke og inkludere, som er utrolig viktig for å få til et godt lag. Du må spille litt bredt og ta i bruk mange metoder for å motivere. Det viser eksemplene på alle de herlige metodene Nils Arne Eggen brukte til å motivere spillerne sine på. Det er viktig å få til en trygghet i laget der alle blir sett og alle har muligheter til å vokse, sier Johansson.